Välj hur Notion-agenten ska be om ditt godkännande

I det här hjälpdokumentet

Din Notion-agent kan ändra innehåll och använda appar som du ansluter. Använd godkännandeinställningar för att bestämma när den ska stämma av med dig först.

Gå till vanliga frågor

Din Notion-agent kan skapa sidor, uppdatera databaser och agera i appar som du ansluter, som Slack eller Gmail. Din godkännandeinställning avgör när din agent stannar upp för att fråga dig innan den utför en av dessa saker. Du kan välja en av tre inställningar när du startar en chatt, eller byta godkännandeläge i en befintlig chatt. Nya chattar använder ditt senaste godkännandeläge, såvida du inte ändrar det innan du trycker på Skicka.

Så här ändrar du din godkännandeinställning:

  1. Öppna en chatt med din Notion-agent.

  2. Välj din nuvarande godkännandeinställning högst upp i chatten.

  3. Välj den inställning du vill ha. Den börjar gälla direkt.

Godkännandeinställningar för skräddarsydda agenter fungerar annorlunda. Varje skräddarsydd agent har sina egna godkännandeinställningar.

Inställning

Vad din agent gör

Bäst för

Fråga alltid

Frågar dig före varje åtgärd som ändrar innehåll eller använder en ansluten app

Se varje ändring innan den sker

Granska åt mig (standard)

Arbetar självständigt och granskar åtgärder åt dig, men frågar om en åtgärd kan vara osäker

Dagligt arbete, med extra koll på stora ändringar

Hoppa över alla godkännanden

Utför varje åtgärd utan att fråga

Återkommande arbete som du redan känner dig trygg med utan att påverka känsligt innehåll

Din agent ber om ditt godkännande före varje åtgärd som ändrar innehåll eller använder en ansluten app. Ingenting händer förrän du godkänner det. Välj detta när du vill se varje ändring innan den sker, eller när du fortfarande håller på att vänja dig vid att arbeta med din agent.

Exempel: Du ber din agent att städa upp en projektsida. Din agent visar ändringen för dig och väntar. Sidan förblir som den är tills du godkänner ändringarna.

Din agent kan fråga före ändringar som:

  • Skapa eller redigera en sida.

  • Skapa eller redigera en databas, en vy eller en egenskap.

  • Massändringar av innehåll, som att uppdatera varje rad i en databas.

  • Skicka eller posta något via en ansluten app, som att skicka ett e-postmeddelande eller posta ett Slack-meddelande.

  • Besök en webbplats.

Läsning kräver inget godkännande. Din agent kan söka i din arbetsyta, öppna sidor som du redan kan se, läsa de senaste meddelandena i en ansluten app och svara på dina frågor utan att fråga först. Den frågar när den är på väg att ändra något eller agera utanför Notion.

Din agent arbetar på egen hand. Om den upptäcker något som kan vara osäkert pausar den och frågar dig först. Välj den här inställningen om du vill att agenten ska fortsätta utan att fråga vid varje steg. Tänk på att godkännandeläget bygger på agentens egen bedömning. Den upptäcker inte alltid samma saker som du skulle göra.

Exempel: Du ber din agent att byta namn på en egenskap i en databas med 1 000 rader. Eftersom ändringen påverkar varje rad kan din agent fråga innan den börjar.

Din agent kan fråga innan den gör ändringar som:

  • Borttagning av sidor eller massborttagning av innehåll.

  • Skicka ett e-postmeddelande eller posta ett Slack-meddelande å dina vägnar.

  • Läsa filer eller miljövariabler som kan innehålla autentiseringsuppgifter eller token med hjälp av datorn.

  • Installera beroenden eller köra bygg- och testskript med hjälp av datorn.

Din agent utför varje åtgärd utan att fråga. Du kan fortfarande se vad den har gjort i chatten, men den frågar inte först. Välj den här inställningen för återkommande arbete som du redan känner dig trygg med, till exempel när agenten ska rensa en databas som bara du använder varje vecka.

Tänk på att din agent inte kommer att stämma av med dig innan den gör ändringar, inte ens för åtgärder som är svåra att ångra, som att ersätta innehåll på en sida eller posta i en ansluten app. Använd endast denna inställning när du vet exakt vad du ber om.

Läs mer om krav och tillgänglighet nedan.

  • Ditt val gäller för den arbetsyta där du ställer in det. Om du använder Notion i mer än en arbetsyta måste du ställa in det i varje arbetsyta.

  • Du kan välja en godkännandeinställning på webben och på Android-enheter. Det går inte på iOS-enheter.

  • Notion AI ingår i betalda abonnemang, så ditt abonnemang avgör vilka Notion AI-funktioner du kan använda. Läs mer om Notion AI →

  • Varje skräddarsydd agent har sina egna godkännandeinställningar.


Vanliga frågor

Gäller detta för skräddarsydda agenter?

Kan en administratör ställa in detta för alla?

Ja, administratörer kan stänga av alternativet att hoppa över alla godkännanden i Inställningar.

Arbetsytans ägare kontrollerar fortfarande webbsökning och vilka appar personer kan ansluta i Inställningar → Notion AI.

Kan jag ändra den här inställningen mitt i en konversation?

Ja, du kan välja en ny inställning innan du trycker på Skicka i en pågående konversation med din Notion-agent, men inte medan den arbetar. Den nya inställningen gäller för det agenten gör härnäst. Den ångrar inte något som agenten redan har gjort.

Vad händer om jag godkänner något av misstag?

Be din agent att ångra det. För en sida kan du även öppna sidhistoriken och gå tillbaka till en tidigare version. Om åtgärden skedde i en ansluten app, som ett skickat e-postmeddelande eller ett Slack-meddelande, åtgärdar du det i den appen.

Har du fortfarande frågor? Kontakta supporten

Ge feedback

Var den här resursen till hjälp?